Interview: ‘Het is niet normaal dat wonen zo duur is’

Interview met mij in Folia, gepubliceerd op 6 november 2018.

“‘Als je progressieve verandering nastreeft, moet je protesteren. Nederlanders denken altijd dat we een fietscultuur hebben omdat we een plat land zijn. Maar de echte reden is dat mensen hebben geprotesteerd voor meer fietsen en verkeersveiligheid, omdat er in de jaren zestig veel kinderen doodgingen in het verkeer. Protesteren is niet per se met een spandoek voor de Stopera staan, maar onze generatie sluit zich niet meer aan bij vakbonden of huurdersverenigingen om de belangen van huurders te vertegenwoordigen. Als ik daar weleens moet spreken, zie ik alleen maar grijze koppen. Mensen moeten meer zeggen: “Het is niet normaal dat wonen zo duur is.” Als ik zeg dat ik voor duizend euro per maand een woning van zeventig vierkante meter in Amsterdam-Oost huur, noemen mensen dat een goede deal. Maar voor een woning die honderd jaar oud is en waar de hypotheek al lang van is afbetaald, vind ik het eigenlijk een prijs die compleet is losgeslagen van de werkelijkheid.’”

 

Lees het hele interview hier!